Press "Enter" to skip to content

BBM brengt een bezoek aan Rijk Zwaan

0

Een “pareltje”, of zeg maar gerust PAREL, in het bedrijfsleven op het grondgebied van Moerdijk is het groenteveredelingsbedrijf Rijk Zwaan in Fijnaart.

Op 2 januari heeft BBM een bezoek gebracht aan dit bedrijf en we waren onder de indruk: wat een geweldige onderneming is dit!
Bescheiden, maar niet klein. Op mondiaal niveau toonaangevend in de veredeling van groenten. Zo ongeveer in onze achtertuin en groeiend als kool
2.800 medewerkers in 30 landen. Nu 350 medewerkers alleen al in Fijnaart, na oplevering in september dit jaar van de nieuwbouw zal dat aantal zelfs groeien naar 500! Dit als resultante van een enorm hoge mate van MVO (Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen), investeringen in R&D ter hoogte van 30% van de omzet en zeker niet ten laatste, heel veel aandacht voor en betrokkenheid van de medewerkers. Een familiebedrijf in optima forma.

En Je staat er normaal niet bij stil als je aan groenten denkt, maar dit is zo verschrikkelijk High Tech: Silicon Valley in groenten.

Lees meer op de website. www.rijkzwaan.com 

Met o.a. Rijk Zwaan willen wij graag kijken of we in de komende periode de ambitie van BBM verder invulling kunnen geven, waarbij bedrijfsleven, gemeente, samenleving (lees m.n. scholen en opleidingen) in een interactie ten faveure van eenieder samen- en wisselwerken.